Sunday, 18 September 2011

ABOUT MY HAPPY FAMILY :D


Chakk ! i’m back , hahaha .. ok2 kli nie aku nk story psal famili aku pulok ea .. ada sesape yg nk m’bantah x ? urm , lau ada pun dulik hape aku , agpon nie kn story aku jd aku pnya suke lar nk story psal apew pon , hahaha :P juz joke , jgn marah ah , hihi .. t lau mrah kna jual taw :D
Ok , firstly .. aku d’besar kan dlm sebuah kluarga yg serba sederhana tp aku sgt bhgia di dalam nyer .. hihi , aku b’syukur ke hadrat Illahi krana aku memiliki sebuah keluarga yg sgt bhgia :D
Aku mempunyai s’org mak , abah , abg , kakak n adik .. hehe .. bez nyer lar ble kmi dpt b’kmpul bersama2 J

Aku mempunyai 9 org adik bradik & ini adlah senarai nme & perwatakan mereka di mata aku , hehe :

( 1 ) saiful saren bin sulaiman safawi < along >

Hah ! dye nie lar bonzer dlm kluarga kami .. hahaha ! tgk dr saiz bdan pon dh tau , hehe :P juz kidding .. tp along aku nie seorg yg pndai memsak taw , hmm ~ along lau dh pegang senduk & sudip mmg mcm2 lar yg dye akn msak , haha .. bez2 n sume msakan along , sume nyer sdap2 n enak2 belaka :D
Wlau ppepon aku syg sgat kt along aku nie smpai ble2 .. agpon along kn abg , hahaha !
Urm , along skrg tlah pon b’kawen ngan wnita pilihan nyer iaitu rahimah J ho0rey2 ! sy dpt kakak ipar , hahaha ! n kini mreka telah pon d’kurnia kan 2 org putera n seorg puteri , alhamdulilah ~ n nme mreka ialah syabil syazani bin saiful saren , syafiq syahmi bin saiful saren & syahindah syahirah binti saiful saren ^^ hehe ~ kturunan ‘ S ‘ nie :P

( 2 ) rusenidzan bte sulaiman safawi ( kak ngah )

Ini pulok kakak sy yg pertama tp mgikut carta organisasi kluarga dye nie brada kt tmpat no 2 lar , haha .. dh nme pon k.ngah kn , ngee ~
Dye nie nme jew kakak tp saiz bdan dye lbey kcil dr saiz bdn aku , huhu .. jlez nyer , sbb t msti org akn ingat yg dye 2 adik n aku nie kakak .. oh NO ! huhu ~ rse cm nk dislike jew statement aku 2 :P tp xpela nk uat cmner kn , huhu .. redh0 jela :P
E’eh ttbe teremosi plak aku nie kan , haha .. sbar zue sbar :P ok2 , back 2 story .. k.ngah nie s’org yg caring lar sbb lau k.org nie ada ppe mslh jew msti k.org akn rujuk kt dye .. kre nyer dye nie mcm wikipedia go0gle lar , mcm2 ado .. haha , juz klik jew .. insyaAllah mslh anda dpt d'selesai kn :P
Kak ngah pon dh kwen gok , urm .. msti rmai jejaka kt luar sna 2 yg frust mnonggeng kn mse k.ngah kwen .. haha :P < memandai2 jew aku nie kn > haha , jgn marh k.ngah guro jew .. k.ngah tlah b’kwen dgn seorg jejaka yg d’beri nme kamal , n kini mreka tlah pon d’kurniakan s’org zuriat yg d’beri nme nik muhammad hasbul iman J
N sis i love u s0 mch n i want u to know dats :D

( 3 ) sazali bin sulaiman safawi ( alang )

Abg aku sorg nie seorg yg alim taw a.k.a ‘ ustaz ‘ , huhu .. n aku penah ingat g swaktu aku kcik2 dlu aku pnah kna tgur ngan abg aku yg nie sbb x pkai tdung tyme maen kt luar uma .. huhu .. tp rse cm lucu pon ada gok sbb adew kew ptut aku bley ngis tyme 2 ble kna pksa pkai tdung , haha ! cam sngal jew aku nie kn :P
Ppepon aku mmg respect gler lar ngan abg aku sorg nie .. huhu , aku ske sgt ngan cara dye dlam m’didik anok2 dye , huhu .. u’re de bez bro ! n wlaupon kte x rpt sgt < sbb dh kwen :P > tp org tau yg kmu pon syg kn sy kn , hihi , kn3 .. ala2 mlu2 lar 2 nk ngaku :P
Btw abg aku yg nie pon doh kwen gok , nme wife dye nazuha .. n mreka tlah d’kurnia kan 5 org zuriat , w0w rmai nyer , hihi :P .. rezeki dr yg maha Esa J alhamdulilah ! yg pertama d’beri nme nur sumiyyah bte sazali , nur safiyyah bte sazali , nur sakinah bte sazali , nur solehah bte sazali n yg t’akhir skali s’org putera yg d’beri nme muhammad uwais al – qorni .. wah , ala2 arab gtu :D

( 4 ) mohd hisham bin sulaiman safawi < uda >

Yg sorg nie plak s’org yg sgt obses ngan kreta , huhu .. lau bleh kreta dye 2 dh mcm ‘ wife ‘ dye no 2 jew .. hihi :P
Psal abg aku yg sorg nie aku xder byk sgt lar kot nk story psal dye nie seorg yg agk ‘ pmalu ‘ haha .. < pmalu kew ? haha > dye nie ok lar , ske nyakat org .. n dlu tyme aku kcik2 abg aku nie penah bg aku bju rya taw .. wah ! terharu gler aku tyme 2 , hihi .. bju rya 2 wane putih n ada bunga kcik2 kaler unggu J tp aku dpt pkai bju 2 tok skali dua jew sbb bju 2 singkat ! .. huahua ~ apela abg aku nie nk bg aku suprise knon alih2 saiz adik sndri pon xtau .. haha :P btw thanks bro 4 dats bju rya :D 
Urm , msti rmai kt luar sna 2 yg akn brasa kcewa kn ble aku kta yg abg aku nie pon dh kwen .. hoh0 .. x dpat den nk nolong :P agpon abg aku yg nie encem taw , haha .. mka dye ala2 ‘ harun salim bachik ‘ hahaha :P juz joke !
Abg sham tlah b’kawen dgn s’org gdis gebu yg d’beri nme nora < bkn nme sbnar > huhu .. sowy sis , xtau nme pnuh -.- n kini mreka telah d’kurnia kan seorg bby yg sgt kiut sperti sy , ahaks :P nme puteri mreka nayli mithali bte mohd hisham ..

( 5 ) salamatun reje’i bte sulaiman safawi < mak itam >

Nama diberi salamatun reje’i tp d’pendekkan m’jadi ogy , hihi .. akk aku yg sorg nie lahir kt perak , huhu .. dye sorg jew yg lahir kt sna n nme dye yg agk unik 2 pon arwah atuk yg bg J dye nie seorg yg b’tnggungjwb n pndai m’gmbil ati org tua ..
Aku ske btul lau akk aku yg sorg nie ada kt uma sbb kje2 kt uma aku x yah nk uat , hihi .. kje aku juz goyang kki jek :P n lau aku nk mkn sumting aku ckp jew , t msti dye akn uat kn .. hihi , sbb 2 lar aku syg btul ngan akk aku sorg nie .. mna tak nyer dlu tyme dye nk kwen pon aku ngis taw , huhu .. sdih kot , sbb ttbe jew dye dh jd milik org laen L tp pas2 aku redho n aku tau stiap wnita yg dewasa psti akn kawen suatu ari nnti , n bgitu jgak lar ngan aku nnti .. ops , nie cm dh t’salah topik jew nie .. hihi ..
Urm , akk aku yg sorg nie ati dye lmbut mcm puding , hihi .. sbb 2 sume org syg kt dye :D akk aku tlah b’kawen dgn faizal n memiliki 4 org anak .. anak yg pertama d’beri nme mohd faris ifwat bin mohd faizal , mohd fahrin ezany bin mohd faizal , miza farzana bte mohd faizal dan yg pling latest marsha filza bte mohd faizal .. hihi ^^
Smoga kalian hdup dlm keadaan yg bhgia n ceria serta mendapat keberkatan dr yg maha Esa.. amin J

( 6 ) norain binti sulaiman safawi < anjang >

Nie lar ‘ musuh ‘ aku yg pling menjengkelkan abad ini , hahaha ! guro jew :P .. sbnar nyer aku syg giler ngan kakak aku sorg nie sbb dye nie x abs2 nk cri gduh ngan aku .. huhu , pntang ada pluang msti ada jew point dye nk kenakan aku .. tp aku xder lar nk amik ati sgt kn ngan apew yg dye uat kt aku 2 cme kkdang 2 bengang gak lar di buat nyer , huhu :P 
Dye nie akk aku tp prangai dye 2 lbey m’ngada2 dr aku , huhu .. 2 yg aku cm bengang jew 2 .. sbb asyik aku jew yg kna tgur dye .. huhu , dh mcm mak nnek jew aku rse dri aku nie ble ngan dye sbb asyik aku jew dok pot pet2 , ngee :@
N thun nie uat ptama kli nyer dye bli kn smthing tok aku , huhu , terharu weh sbb bkn snang nk mnta sumthing drp akk aku nie , hoh0 .. sbb biasa nyer dye lar yg slalu dok rembat sandle @ bju aku .. huhu :P ppepon thanks ya my sis 4 sandle ! n luve u .. mmmuuaahh !
Nazri m’rupakan suami kpda norain bte sulaiman safawi n anak mreka yg tembam + m’ngada2 nur najihah batrisya bte mohd nazri ^^

( 7 ) mohd hafiz bin sulaiman safawi < uteh >

Abg aku yg nie xder byk story kot , huhu .. juz apew yg aku tau abg aku nie seorg ank yg baek & m’dgr kta ^^ < ceh2 , puji ade mkne nie taw .. haha >
Tlah b’umah tngga dgn mazni n mempunyai seorg ank yg b’nma nur aqilah bte mohd hafiz  =)

( 8 ) zuraidah binti sulaiman safawi < achik >

Hey2 , dats me ! haha .. yupp2 , aku lar ank yg ke – 8 dlm carta organisasi kluarga nie .. haha ..
Urm , apew jew yg aku nk story psal dri aku nie ek .. hoh0 .. blurr ~
Ok lar , aku nie seorg bdak yg dgil , xnk dgr ckp , mlas , xtau msak n tau mkn jew .. hihi :D n thun dpan aku kna gok blaja memsak , huhu .. sbb rya thun dpan aku dh jnji dh ngan mak yg aku nk msak .. huhu , hrap2 b’jaya lar hasrat murni aku 2 J
Perkara yg pling pnting yg aku nk bgtau kt sni dats i’m still single ! haha .. ttbe rse cm nk hghlight jew p’ktaan single 2 :P Dah2!! ckup2 ! next story2 .. haha ~

( 9 ) muhammad hakim bin sulaiman safawi ( ucu )

Seorg adik yg sgt baek n sntiasa ada d’smping aku ktika aku brada dlm k’susahan ^^ 
Aku msih ingat lg dlu mse kmi kcik2 , k.org slalu jew b’gduh krna hal yg kcik .. huhu , kkdang 2 smpai bley m’luka kan antra stu sme laen tp yg m’luka kan 2 pon bkn dye tp aku .. huhu , dlu aku penah cucuk kki dye ngan pen sbb t’lalu mrah n akhir nyer aku yg kna mrah ngan mak sbb ccuk kki adik ngan pen .. huhu ..
Perbezaan usia aku n dye hnya lar 2 thun jd x byk sgt lar p’bezaan d'antra kmi nie , hihi ..
Btw muhammad hakim u’re de bez little brother dat i have n u’re de only one prince in my heart , miss U ^^

rmai nyer ^^ hihi ..
tyme raya 2o1o <3

*******************

::::: p / s : t'lbey sdah entry aku yg nie .. huhu .. msti naek juling kn mta korg tyme bce story aku nie .. haha !

No comments:

Post a Comment